REGENERACIÓ SOCIALISTA DE BASE I PRIMÀRIES

El dimarts 11 de Març es va celebrar l’Assemblea dels militants i simpatitzants de la Candidatura Popular Manel Fernández per valorar la situació generada arrel de la seva exclusió de la cursa de les primàries socialistes per l’Ajuntament de Barcelona.

En desenvolupament de l’Acord pres en l’Assemblea de constituir-se en moviment per impulsar la regeneració del Partit, la Comissió Gestora en data d’ahir, 25 de Març, va prendre l’Acord d’anomenar-lo REGENERACIÓ SOCIALISTA DE BASE.

En definitiva, l’objectiu del moviment es promoure un canvi en l’estil de fer política, passant de l’actual model de política com a professió a  política com a vocació. D’antuvi, el model més proper de referència és el model suís en el que solament hi ha 7 ministres nacionals i entre 5 i 7 consellers a cada cantó i on la majoria dels parlamentaris, diputats i senadors segueixen exercint la seva feina mentre desenvolupen la funció política, per la que únicament reben les dietes corresponents.

El moviment es planteja  iniciar el seu treball des de les Agrupacions de la Federació de Barcelona i mica a mica anar-lo estenent al conjunt de l’Organització, per la qual cosa i per aplegar el màxim de voluntats del Partit que es puguin sentir identificats amb els postulats del mateix, en breu obrirà el seu espai virtual d’expressió i de contacte.

Pel que fa al procés de primàries del Partit per les properes municipals de Barcelona i després del corresponent debat, la Comissió Gestoria va acordar recomanar a tots els militants i ciutadans de Barcelona acudir a dipositar el seu vot a les urnes el proper dissabte 29 de Març.

Que el procés de les primàries pot i té que millorar en properes edicions no invalida pas el procés revolucionari que suposa en la nostra feble democràcia, la incorporació del procés com a mètode democràtic d’escollir els candidats els candidats als càrrecs públics, que ha estat reclamat ampliament per la ciutadania i el mèrit del PSC de ser el primer partit català  i espanyol que ha obert un procés prou complicat, obert a la ciutadania (inclòs podria haver-se presentat a les mateixes un ciutadà no militant) i amb una reglamentació pel seu desenvolupament.

Així, doncs, els que apostem fermament per l’aprofundiment de la democràcia en el nostre país i en els nostres Partits hem de recolzar fermament aquest procés i hem d’anar a votar el 29 per tal de reforçar el procés i per que aquest acabi consolidant-se en la nostra pràctica política com a mètode únic d’elecció dels candidats dels partits. Una posició contraria al mateix, suposaria oposar-s’hi a una fita aconseguida pel poble i facilitar tornar al passat.

Pel que fa a la qüestió del candidat recomanable per la votació, la Comissió Gestora no té cap mena de complexe de recomenar la votació pel candidat que introdueixi en els seus postulats propostes més valentes per la regeneració política municipal i per les polítiques socials ciutadanes, però el cert és que encara no hem vist una definició clara i meridiana d’aquestes en cap dels candidats del procés.

És per això, que engresquem a tots ells en els últims dies que manquen per la votació, a manifestar-s’hi públicament sobre la seva predisposició a acceptar una declaració pública que contempli mesures de transparència i d’exemplaritat en el supòsit del seu accés a l’Alcaldia, en la línia de la que va signar en el seu dia i davant de notari el Coordinador del moviment, Manel Fernández.

En qualsevol dels casos, participació el dia 29, consolidació del procés i noves fites democràtiques com una nova llei electoral més democràtica, que contempli, entre d’altres aspectes, les llistes obertes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>