REFERÈNDUM SOBRE EL MODEL D’ESTAT

 Carta a Alfredo Pérez i Pere Navarro

Benvolguts companys ,

Barcelona-20140412-00469Disculpeu la meva ignorància, però no acabo d’entendre la vostra posició al voltant del clam dels ciutadans als carrers sobre la necessitat de dur a terme un referèndum per determinar si el poble prefereix seguir tenint com a model d’estat una monarquia o una república.

I no ho entenc, en primer lloc, perquè, com no pareu d’esmentar, som partits d’essències i arrels republicanes. No ho entenc, perquè se suposa que som el Partit del poble i, en conseqüència, és al poble a qui hem d’escoltar i interpretar. No ho entenc, tampoc, perquè no pareu de demanar un canvi constitucional cap a un model federal i, ara, l’única cosa que us demana el poble és un simple referèndum sobre el model d’Estat. I no ho entenc, tampoc, després de la clatellada que els nostres partits han patit a les urnes, ni més ni menys que precisament pel mateix, per seguir instal·lats en les comoditats dels palaus, les institucions i les poltrones i no escoltar, no estar al carrers, al costat dels ciutadans, colze a colze amb els que pateixen, atenent les seves reivindicacions.

abuelomanuelSi us plau, expliqueu al poble i expliqueu-me a mi els poderosos motius als que obeeixen tanta i tanta incoherència i que tant de mal està fent a les nostres organitzacions, ja que si no els expliqueu al poble, l’únic que se m’acut dir-vos i demanar-vos és que, si realment us sentiu socialistes i estimeu els nobles ideals de la nostra filosofia política, el major servei que podríeu fer-li al Partit és practicar-vos el harakiri polític.

Expliqueu-los bé, si us plau, i expliqueu-los ràpidament, ja que si no els expliqueu, l’única explicació que el poble trobarà per comprendre tanta incoherència és que o bé esteu del costat de les oligarquies romàntiques del tardo franquisme o bé és que no confieu en la seva maduresa i capacitat per assumir una república amb plena responsabilitat. Dues opcions sobre les que us equivoqueu i per les quals pagareu un alt preu, que no serà altre que el del judici de la història.

manifestaciodefensaserveispublicsNo es tracta de valorar si les persones que conformen l’anomenada Corona són guapes o lletges , bones o dolentes, honestes o corruptes. No es tracta de valorar si han prestat un bon servei a la societat o si l’han parasitat. Tampoc es tracta de valorar si ens costaria més mantenir la susdita Corona o una Presidència de la República. No es tracta de valorar si aquest o aquell país tenen aquest o un altre model d’Estat.

Es tracta senzilla i planerament d’una cosa molt més simple i lògica. Es tracta de donar coherència i sentit a la nostra existència com a partit. Es tracta d’una qüestió de principis. Es tracta d’acabar amb un sistema caduc i obsolet, nascut d’un dels pitjors règims i dictadures polítiques que han existit sobre la faç de la terra. Es tracta de començar de nou i de regenerar la vida política. Es tracta d’obrir una nova era d’esperança per al poble. Es tracta d’introduir la democràcia des de la més alta instància de l’Estat fins a la més ínfima. Es tracta de que el poder sigui del poble i per al poble.

Teniu davant dels vostres ulls una important oportunitat històrica de reconciliar-vos i reconciliar-nos amb els nostres ideals, amb els nostres principis, amb els nostres militants i amb els nostres ciutadans. Traieu-vos les benes dels ulls; Traieu-vos els taps de les orelles; i no ens defraudeu un cop més. La República no és una cosa de futur. La República és una cosa de present. A què espereu?

Visca el socialisme. Visca la III República.

1 Comentaris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 1. alfredo

  Bien Manel.
  Me parecen pertinentes las preguntas que le haces al partido. Yo también le haría una pregunta a los socialistas; a los compañeros que, en definitiva, por activa o por pasiba, sostenemos la estructura del partido. Les preguntaría a mis queridos compañeros por qué no estamos en las calles, y nos quedamos boquiabieretos ante el modo fascinante en que los medios de comunicación construyen esta realidad.
  El socialismo surgió porque un grupo de gente ha tenido tomado la decisión de ir un paso más adelante de lo que su “realidad” les indicaba, y así supieron escribir una págína bella de la historia de los pueblos.
  En fin… Te agradezco Manel tu sensibilidad en acto. Un abrazo, Alfredo.

  Respon