QUO VADIS, PSOE, PSC??

Els últims esdeveniments en el si dels nostres Partits posen en evidència que la inquietud s’ha apoderat del nostre vaixell i dels capitans que els condueixen.

pitacodemitileneEls Capitans Generals, Rubalcaba i Navarro, han abandonat els vaixells com no podia ser d’altra manera, tirant-li la culpa a tothom el que dissentia de la seva manera de fer i sense mirar cap al seu interior i observar que, en gran mesura, les rebel·lions s’han produït per la seva pròpia incapacitat per mantenir, mitjançant un discurs i una pràctica coherent, els ànims i la serenitat a la tropa.

En aquesta tessitura, el caos està servit, ja que són molts els que pensen que a riu regirat guany de pescadors:

Que els nostres partits triin els seus candidats als càrrecs públics mitjançant sistemes de primàries- tancades o obertes- no deixa de ser alguna cosa innovadora i lloable, ja que és el que reclama la ciutadania i el que toca per desenvolupar la democràcia.

Per contra, que es precipitin Congressos o congressets per posar els partits en mans dels candidats, amb tot respecte em sembla el més desgavellat del món, ja que suposa reduir l’acció política al simple electoralisme. Tot un partit al servei d’un candidat i d’un objectiu: aconseguir el poder pel poder. Ridícul. Tètric. Patètic.

Que els processos congressuals siguin tot el oberts i transparents possibles, perquè es produeixi una autèntica participació i debat, que reculli la pluralitat d’idees, en lloc de com sol fer-se, amb llistes tancades, preparades per les camarilles de les agrupacions, hauria de ser un objectiu important de regeneració a aconseguir.

Per contra, que els nostres partits elegeixin els seus Primers Secretaris en processos de primàries, que després hauran de ser ratificats en Congressos, amb tot respecte, em sembla una ximpleria, ja que suposa anteposar les cares als programes. Suposa eludir el debat de les idees necessari des de les bases. Algú s’ha preguntat què passaria si els congressets no ratifiquessin els candidats a Primers Secretaris triats mitjançant primàries????

Seré un cop més reiteratiu i em dirigiré als alferes que prest i accidentalment s’han fet càrrec de les naus, per recordar-los la màxima de Sèneca que “a qui no té un rumb fix tots els vents li són desfavorables”.

Podem pretendre silenciar una persona, fins i tot linxar-la, però el que no podem aconseguir és silenciar les seves idees si aquestes són raonables. Van ser molts els que em van criticar per defensar la legalització de la prostitució i la de la marihuana i ara callen quan ho defensen els tècnics d’Hisenda. Van ser molts els que em van criticar per fer propostes per a la regeneració democràtica i ara callen quan veuen que les han recollit els d’un altre partit i s’han beneficiat d’elles.

Espero que no em passi el mateix amb aquestes idees que apunto en aquest post i que crec que poden ajudar a aconseguir la calma que tots desitgem

Salut, visca el socialisme i visca Catalunya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>